Hekta på brus? I dagens gjesteblogginnlegg har du en god løsning til umiddelbar avrusning!

GRY_medium-12

Maiken Bjørkan er en av leserne som har kommet med et strålende gjesteblogginnlegg om hvordan Vannkefir har hjulpet henne til å kvitte seg med brusmania. Maiken har ikke egen blogg, men sier at hun selv leser flittig på andres blogger og plukker pragmatisk tips hun finner her og der.

 

Hvordan Vannkefir fikk meg til å slutte med Pepsi Max, Viva Vannkefir!


I am an addict – er det ikke sånn man sier på film ihvertfall? Dette innlegget har jeg skrevet på oppfordring av Gry, siden jeg har greid å slutte med Pepsi Max med hjelp av vannkefir (og sterk vilje ;)). Jeg er faktisk ikke lengre avhengig, og hvordan det gikk til får du høre mer om her.
 
I løpet av mine år som student ble Pepsi Max er større og større uvane, og fortsatte når jeg begynte å jobbe. Til slutt var det faktisk slik at jeg måtte ha minst ei sånn stor 1. 5  liters flaske uåpnet flaske- i tillegg til den åpne , i kjøleskapet hele tiden for å kjenne meg rolig… Helt sant! I tillegg til et konstant behov for brus hadde jeg også et evig sug etter søtsaker, særlig på kvelden. Så summa summarium hadde jeg endel ting å ta tak i!
Heldigvis fant jeg bloggen til (pekefinger) Gry. Jeg ble fascinert av både kombucha og vannkefir, og bestilte både og hos damen. Siden jeg er kjempeglad i bobledrikker, var jeg særdeles spent på vannkefir. Nå var jeg også blitt gravid, og dermed ble det enda viktigere for meg å slutte med den dumme Pepsi Max. Vannkefir og kombucha kom i posten som bestilt fra Gry (nå sender hun ikke lengre for hun behøver alt til kurs). Jeg hadde kjøpt og lastet ned e-boka hennes om fermenterte godsaker (veldig nyttig. Anbefales. Kjekt å ha alt samlet selv om mye er tilgjengelig på blogg) og snart boblet og suste det på min kjøkkenbenk også. Jeg begynte forsiktig å drikke Vannkefir. Jeg hadde fortsatt Pepsi Max i kjøleskapet, men psyket meg hver dag  opp til følgende: Baby ute = Pepsi slutt.

Av ulike grunner hadde jeg planlagt keisersnitt. Jeg møtte opp på føden med hjemmelagde energibarer og Vannkefir som fikk stå i kjøleskapet. Alt gikk fin-fint og jeg soknet til Vannkefir istedet for brus av noe slag. Vi ble der en uke, og etter ett par dager fikk jeg spørsmål om jeg hadde problemer med magen/avføring. Neida, svarte jeg som sant var. Snille sykepleierdamen så overrasket på meg, så jeg måtte spørre hvorfor. Hun sa at det var uvanlig at tarmen kom i gang så fort etter keisersnitt. Nå er det jo vanskelig å generalisere ut fra en persons erfaring, men siden kefir er probiotisk er det jo sannsynlig at den hjalp magen å komme i gang.

MiniMy er nå over ett år og jeg har ikke tatt en slurk Pepsi Max siden hun kom til verden. Ikke frister det heller og det er kanskje der vannkefir kommer inn i bildet først og fremst. For nå har jeg et like godt kose-alternativ i Vannkefir. I tillegg er det mye bedre for skrotten enn det brus er. Så, til alle brusavhengige der ute: kanskje Vannkefir er løsningen for deg også? Det er ihvertfall verdt et forsøk, for det er utrolig befriende å slippe den avhengigheten. Viva vannkefir!

Vannkefir ABC finner du HER!

Kombucha ABC finner du HER!

Siste kurs i melkesyregjæring før sommeren kan du lese mer om på www.frajordtilbord.no

Comments

 1. Hvordan er kombucha i smaken i forhold til vannkefir?
  Prøvde meg på vannkefir men det falt ikke helt i smak.

 2. Gøy historie, Gry:-) Jeg har noen kefir-babyer fra deg:-) Er igang med å vekke dem opp av dvale igjen, etter lang tid i kjøleskapet. Vannkefir er også genialt hvis man har barn med atopisk eksem. Mine 3 er i dag eksemfrie, og dette støttes bra med blant annet probiotika.

 3. Hei igjen! Noen triks for å få liv i dem igjen etter lang dvale? Eller vil det komme seg etter noen runder? Sliter også med at det legger seg slim på toppen, noe jeg aldri fikk tidligere. Hva betyr det, og hva gjør man eventuelt med det?

  • Du kan forsøke å gi dem et boost ved å skylle dem godt og ha dem i vann og lønnesirup, samt en ss melasse. De kan like et mineral-løft og evt variasjon av tørket frukt, for feks å bruke fiken en stund i stedet for rosiner og omvendt…

  • Ta det bort og mat hyppig, skyll og legg dem i vann i en time, start på nytt. Hold på slik og se om de kommer seg :)

 4. Hei, eg leter etter vannkefirfrø.
  Ramlet borti denne siden ved litt Googling, kan noen her hjelpe meg?
  Mvh Kim

 5. Hvor kan man få tak i vannkefir “frø”

  Mvh Sølvi vebenstad

Speak Your Mind

*