Hjemmelaget deodorant

Det har vært en del snakk om kokosoljas fortreffeligheter både innvortes og utvortes på ulike blogger i det siste. Kokosolje som solkrem er jo det mest aktuelle nå om dagen (les om det f.eks. her), men jeg vil gjerne slå et slag for kokosolje som deo også. Det er bare å blande med bakepulver/ natron, ca 3 ss kokosolje og 2 ss natron, fylle en tom boks, og voila! Det er like latterlig enkelt som det er effektivt. Jeg har ikke brukt annet siste halve året. En liten ert gnis inn under hver armhule, og farvell svettelukt. Helt uten alumium eller annet unødvendig skit. Bare prøv selv!

Marianne About Marianne

Hei. Marianne her. Jeg er kraftmammas datatekniske alibi foruten å drive Duggurd med tilhørende butikk, nettbutikk og kjøttabonnement.

Comments

 1. Fantastisk…dette skal jeg lage :) :)

 2. Jøsses! Er det mulig? Jeg har brukt aluminiumsproduktet Stop24 siden jeg var i tenåra. Både i armhuler og føtter. Hvis jeg ikke bruker det får jeg de største og våteste svetteringene man kan tenke seg. Kokosolje og natron må vel være for dere som ikke svetter så mye? Jeg vurderer sprøyter med botox i armhulene.. :(

 3. Heisann og takk for at dere har skapt denne fantastiske nettsiden!
  Så over til deodoranten…
  Jeg hadde gitt opp dette med “alternative” deodoranter for leeeenge siden, pga mange skuffelser og penger ut vinduet.
  Det var med blandede følelser jeg vurderte å prøve denne. Siden ingrediensene sto i skapet klarte jeg ikke la være og det er jeg glad for!
  Den funker og jeg er så glad, så glad og forundret at jeg stadig vekk må stikke nesen mot armhulen og ta et skikkelig luktedrag. Ingen lukt, ikke antydning engang.
  Jeg reagerte nok litt på natron, for de to første dagene ble jeg litt rød under armene. Idag styla jeg deoen litt med jojoba, teatree og lavendel, for å se om jeg ble mindre rød. Dette virket fint:)
  Anbefaler virkelig å prøve ut denne superdeoen!
  Takk til deg som delte oppskriften!

 4. Hei! Jeg lurte på en ting. Setter ikke kokosoljen flekker på klærne ?

 5. Interessant! Jeg har kuttet ut vanlig deodorant, men har veldig lyst på et godt og sunt alternativ. Dette høres bra ut. Men er det bra å smøre bakepulver under armene? (uten aluminium, selvsagt, men kan den inneholde annet som ikke er sunt for kroppen). Hvilke natron bruker dere? Har bare vanlig kjøpenatron på pose. Er det noe tull i en sånn pose? Jeg ble godt overrasket da jeg hørte det var aliminium i bakepulver…

  Dolly

 6. Hei!
  Jeg lagde denne deodoranten og bruker den på tredje dagen i dag. Ingen svettelukt de to første dagene.
  Men i dag har jeg blitt helt rød i armhulene og det svir godt, i tillegg så har jeg kjent litt svettelukt. Ser det har blitt sår nå og tok en klut og vaska meg under armene. Ble litt bedre da, men svir godt fremdeles. Kan jo selvfølgelig være tilfeldig, men det syns jeg er rart da det ikke bruker å skje og eneste forskjellen er deodoranten.
  Er det noen andre som har slik erfaring?

  • Ja, jeg opplevde det samme da jeg lagde egen deodorant, men har veldig fin erfaring med Vibeke sin deodorant som hun kommer til å selge når hun starter nettbutikken sin sammen med flere andre om en måneds tid. Den er strålende, mild mot huden og DEN ENESTE deoen som har funket fint på min datter.

 7. Det er ikke meningen å virke belärende, men som naturmedisinsk aromaterapeut med egen skole og praksis ville jeg nok ikke velge timian på huden uansett hvor fortynnet den er med olje eller fett. Alle eteriske oljer er desinfiserende og noen mer bakteriedrepende enn andre. Jeg har värt aromaterapeut siden 1989 og har ikke brukt “vanlig” deodorant siden midten av -90tallet, Tar noen dråper eterisk rosentreolje som jeg gnir inn i armhulen (UTEN olje eller fett)og den samme bruker jeg i min hudkrem som jeg selv lager og har brukt like lenge. Timian på sart hud som i armhulen vil nok for de fleste väre hudirriterende. Men LUFTEN derimot blir desinfisert. Noen dråper i duftkrus eller på papirserviett i stua og på soverommet sammen med basilikum og oregano er naturens eget antibiotika. Ta ALDRI eteriske oljer invortes. Bruk rene eteriske oljer, konferer med en utdannet aromatepeut. Oljer kjöpt over disk kan ha värt lagret feil i lang tid og av mange grunner väre av dårlig kvalitet. Flott at dere deler erfaringer og er interessert i rene naturlige hjelpemidler.

 8. Øyvor Jansen says:

  Dette er flott, jeg er i en prosess hvor natron blir en større og større del av hverdagen. men er bekymret ift hvilken natron jeg kjøper, og hva er forskjellen på bikarbonat og natron? Det er visstnok alu i bakepulver. Hvilke produkter er trygge? håper på svar her…..takk :)

 9. Heihei, ser dette er en gammel tråd, men vil bare få poengtere noe som jeg ser nordmenn ofte misforstår: Natron og bakepulver er ikke det samme. Natron heter baking soda på engelsk og derfor blir det ofte forvekslet med bakepulver. Men det er altså natron som er vidundermiddelet, både i deo (kan brukes rent, påføres som talkum på en barnerumpe) og i rengjøringsmidler.

 10. Ser dette er en gammel tråd men spør alikevel… bruker du 3 ss smeltet kokosolje eller hard kokosolje når du lager blandingen?

Trackbacks

Speak Your Mind

*