Honning, fersk melk, smør og alt som er godt…. og god påske!

IMG_7834

Denne lille godbiten kan du lage raskt når du lyster på noe godt. Laget med kun to ingredienser! Godt smør, fortrinnsvis av upasteurisert fløte eller rømme, og honning av god kvalitet, gjerne økologisk og kaldslynget.

Honning har tradisjonelt vært en viktig ingrediens i medisin som et naturlig antibiotikum. Honningens lave pH på mellom 3,2 og 4,5, bidrar også til å gjøre forholdene dårligere for bakterier. Nyere forskning har vist at honning har bedre hoste-dempende effekt enn reseptfri hostesaft! Noe å vurder for de små når hostekulene kommer. Og hvilket barn vil vel ikke ha en liten skje med honning. Eller en liten honningkaramell av dette slaget?!

Det flytende gullet skal også  kunne roe nervene og ha en søvnfremmende effekt. Varm melk med honning før sengetid kan være en god idé om du sliter med å sovne på kvleden! Melk og forsåvidt andre meieriprodukter inneholder nemlig aminosyren tryptofan, som har en avslappende effekt – og som altså fremmer søvn. Honning er også rik på tryptofan, så her får du en skikkelig bombe.

Honning inneholder antioksidanter, og enzymene i honningen hjelper godt til med fordøyelsen av annen mat. Når du spiser honning får du i deg masse mineraler og dessuten sporstoffer som kroppen din trenger, og som ikke fins i sukker. Blander du honningen med mettet fett, i dette tilfellet smør, sørger du også for at blodsukkeret ikke stiger like mye.

Du trenger:

  • 2 deler romtemperert smør
  • 1 del honning (myk, evt varmet opp slik at den er blandbar med smøret)
  • krydderier etter ønske. F.eks. vaniljepulver, litt salt, kanel, kardemomme…

Skik gjør du:

Rør smør og honning sammen med evt. krydder og fordel i former eller en plastboks. Sett i fryseren i 5-10 min. Del opp og server straks! Seige, fudgeaktige karameller. Enkelt, godt og nytes med god samvittighet!

Nå i påsken kan du jo også lage en variant med revet appelsinskall i. Og om du vil gjøre noe enda mer fancy og  kan de dyppes i sjokolade.

Dette er fest i munnen, både med og uten sjokolade eller andre krydderier!

GOD PÅSKE!

 

 

Marianne About Marianne

Hei. Marianne her. Jeg er kraftmammas datatekniske alibi foruten å drive Duggurd med tilhørende butikk, nettbutikk og kjøttabonnement.

Comments

  1. Merete says:

    Hei! Vet du hvor man kan få kjøpt fersk pasteurisert melk i Sandnes/Stavanger-området?

  2. Hvor lenge er fersk melk holdbar i kjøleskapet? :)

Speak Your Mind

*