Jeg baker surdeigsbrød – i påskeutgaven av Norsk Ukeblad!

I påskens utgave av Norsk Ukeblad baker jeg surdeigsbrød sammen med jentene mine. Her forteller jeg litt om min erfaring med behandling av mel og hvordan jeg alltid langtidshever eller baker med surdeig. Uansett hva jeg bruker mel til – om det er pizza, brød, vafler eller pannekakerøre – så behandler jeg melet for å bryte ned gluten og antinæringsstoffer i størst mulig grad. Det liker magen godt. I tillegg deler jeg hvordan jeg lager surdeigsstarter på en enkel måte. Ellers minner jeg om Gry sitt innlegg her inne på bloggen om Surdeigs ABC, Surdeigspleie og hennes oppskrift på deilige surdeigsbrød. Jeg tar alltid utgangspunkt i denne oppskriften, men eksprimenterer med hevetid og ingredienser. Det er sjelden jeg måler opp mengde mel. Som oftest går det veldig bra. Min erfaring er at så fremt surdeigsstarteren får stå og mates på benken et par dager før baking – og blir livlig nok – så blir brødene også veldig gode og luftige – og ikke tunge og våte som de lett kan bli før man får teken på det.

God lesning! Og god påske til dere alle sammen.

surdeig2

Comments

  1. Hei, finner deg ikke i Norsk Ukeblad sitt påskenummer.

  2. Det var synd. Nr. 16 er også påskeutgave, kom ut den 11.04

Speak Your Mind

*