Melkesyregjærede fruktremser av jordbær og banan

Fruktremser probiotiske 007

Jeg lovet å komme med oppskrifter på melkesyregjæret godis etter innlegget jeg skrev om hvordan få barna til å spise mer melkesyregjæret mat og drikke. Du kan lese det HER! Her kommer en strålende variant, nemlig melkesyregjærede fruktremser av jordbær og banan. Fruktremser er noe jeg lager relativt ofte og med alle de bær og frukter jeg måtte ønske. Blåbær, bringebær, mango, jordbær og solbær er de jeg oftest lager. Men hvorfor ikke gjøre dem probiotiske? Slik gjøres det.

Oppskrift melkesyregjærede fruktremser

 • 300 gram jordbær (eller andre bær eller frukt)
 • 2-4 ss myse, vannkefir, kombucha eller Vita Biosa (kan kjøpes HER!)
 • 1 banan (kan sløyfes)
 • 2 ss honning eller lønnesirup
 • Stevia etter ønske (kan sløyfes)

Ha bær i blender og mos til smoothie. Tilsett myse eller annen melkesyregjæret drikke/startkultur og la stå i 12 timer for å bryte ned antinæringsstoffer i frøene.

Ha så i en banan om ønskelig og evt annen søtning og blend til en tykk masse. Bruk en slikkepott og bre jevnt utover et paraflexx-ark om du har dehydrator eller bakepapir dersom du bruker stekeovn. Pass på at massen er ca 1/2 cm tykk.

La det tørke i 6-10 timer på ca 50-60 grader. Du kjenner på konsistensen når den er ferdig, den er myk og læraktig uten at du får bærguffe på fingrene. Da er det klart for å klippes opp til den formen du ønsker på “fruktlæret”.

PS! Skulle du tørke det for mye slik at det blir sprøtt, så er det bare å knekke i biter til fruk-chips, det er også veldig godt.

Comments

 1. Marlene B says:

  Hvor lenge holder disse seg?

 2. Hei!
  Hva slags dehydrator har du, og er det event. andre du kan anbefale??

Speak Your Mind

*