Milde kokosbiter med sitron!


IMG_20140327_121118

Her kommer nok en snopeoppskrift, det passer jo fint nå som det nærmer seg helg? Gelegodis som dette er en super måte å få i barna (og seg selv) gelatin på, samtidig som det smaker godt og fint kan erstatte annen type godteri.

Sitron og kokosmelk er en kjempegod kombinasjon! Sitron i seg selv kan god bli for surt i denne typen oppskrift og kreve mye søtning for å minne om godteri. Men kombinert med den i utgansgspunket søte og milde kokosmelken – og fløten, blir saken en helt annen! Her inkluderes mye som er bra for oss –

* kokosmelk/fløte er rik på riktig type fett og laurinsyre som har mange helsefordeler

* sitronsaft er en organisk syre (i likhet med smørsyre og eddik) som er bra for magesyreproduksjon og videre god/stabil tarmhelse

* gelatin inneholder lettopptakelige proteiner, samtidig som den også er gull for tarmhelse, vedlikehold og oppbygning av hud, hår, muskler og ledd med mer

* naturlig mineralsalt (selv om det ikke er store mengdene i denne oppskriften) er rik på spormineraler som kroppen vår trenger, hver dag!

OPPSKRIFT PÅ MILDE KOKOSBITER MED SITRON:

– 30 gram kokosfløte

– 2 dl kokosmelk (Go Tan f.eks, fås kjøpt i de fleste dagligvarebutikker)

– 2 dl sitronsaft (fra omlag 4 store økologiske sitroner)

– 1 ss revet sitronskall fra økologisk sitron

– 1 dl gelatin

– 1-2 ts vaniljepulver

– en liten klype mineralsalt (uraffinert salt)

– 2-3 store ss lønnesirup eller rå honning (her må man smake seg frem, noen liker mer søtsmak enn andre!)

– evt litt ekstra uraffinert sukker for et hint av karamell

IMG_20140327_101830

Bland først kokosmelk og kokosfløte/masse i en kjele, varm dette på under medium varme og rør jevnlig med visp til alt er flytende og blandet. Tilsett så sitronsaft og revet sitronskall, fortsett å visp. Du kan oppleve at væsken skiller seg, du kan derfor med fordel ta kjelen av platen og blende med en stavmikser. Tilsett gelatinen i den fortsatt varme væsken og blend videre med stavmikseren.

IMG_20140327_104730

Når kjelen med innholdet har fått avkjølt seg litt tilsetter du vanilje, salt, og lønnesirup/honning/sukker. Vi vil beholde de varmesensitive næringsstoffene i honningen, så pass som sagt på at væsken ikke er glovarm om du velger å tilsette det! Blend med stavmikseren igjen. Hell væsken i egne formen eller en større boks som du kan dele i ønskede biter etter at de er avkjølt. Sett i kjøleskapet i minimum 1/2 time. Ta ut og nyt!

IMG_20140327_110014

Her er det ganske mye gelatin tilsatt og bitene blir nok så faste i fisken etter å ha stått kaldt en stund. En ide kan være å ta de ut i romtemperatur en liten stund før man spiser av de, da vil de bli noe mykere i konsistensen. Er det fortsatt for faste etter din smak kan du tilsette mindre gelatin neste gang! Du kan også tilsette mindre gelatin og bruke samme oppskrift for å lage gele i egne glass. Sistnevnte med hjemmelaget sjokoladesaus eller bærsaus er helt sikkert supergodt!

Med dette ønskes god helg fra meg!

Speak Your Mind

*