Om oss

Vi er fire mødre som har funnet hverandre gjennom felles engasjement for ekte kraftkost og tradisjonelle tilberedningsmetoder. Vi har alle personlige erfaringer med hvordan næringstett tradisjonsmat gjør underverker for både store og små. Det er spennende å søke tilbake til våre forfedres tilberedningsmetoder. Deres erfaringsbaserte kunnskap nøytraliserte uheldige substanser i maten som gluten, kasein og antinæringsstoffer. Kraftkoking, syrning, bløtlegging, melkesyregjæring og surdeigsbakst er alle eksempler på tradisjonelle tilberedningsmetoder som gjør maten lettere å fordøye, som øker næringsinnholdet og ikke minst gjør den lettere tilgjengelig for kroppen.

Velkommen til vår verden. Her finner du oppdatert informasjon om hver enkelt av oss, linker til våre siste blogginnlegg, felles produkter, kurs, matvarer, bøker og annet aktuelt vi kan by på. Vi håper du får glede av forumet vårt og bruker det flittig. Listene over leverandører av ekte mat over hele landet skal gi deg mulighet til å fylle ditt eget kjøkken med mat som styrker deg og dine.

 

Vibeke

IMG_20130923_104602Etter en rebellsk ungdomstid med lite fokus på helse snudde det hele da jeg ble mor til mitt første barn. I årene som fulgte ble det eksperimentert med kjærnesund mat, vegetarmat, rawfood og lavkarbo, med ønske om å gi meg selv og min familie det beste av det beste. Ingen av disse alternativene ga meg det overskuddet jeg savnet og ikke minst den psykiske stabiliteten jeg søkte. I 2009 ble jeg introdusert for det tradisjonelle kostholdet – på mange måter ulikt noe annet jeg tidligere hadde prøvd. Det føltes så grunnleggende riktig fra første stund og etter hvert kunne jeg kjenne på økt oversudd, mindre sykdom/ubalanser i kroppen og ikke minst en stabil psyke. Endelig. Etter mange år med angst, søvnproblemer og depresjoner, tunge medisiner og en destruktiv livsstil.

Det gir meg ro i sjelen og en unik tilfredstillelse å kunne servere barna mine tradisjonsmat lagd fra grunnen av. Å se at de er friske og vokser seg sterke.
Er utdannet hjelpepleier og har alltid hatt en sterkt ønske om å hjelpe andre. Er i tillegg i gang med å utdanne meg til kostholdsveileder av samme grunn – jeg ønsker å lede andre i riktig retning slik at de kan ha det bra med seg selv. Blogger om tradisjonsmat, hudpleie og livsstil blant annet. Produserer Naturkildens naturlige hudpleieprodukter som selges via bl.a epla.no.

 

Gry

Gry Hammer har nylig kommet med sin nyeste bok Den moderne jeger og er matentusiast, fermenterer, yogalærer, kursholder og driver nettstedet gryhammer.no. Hun har fire barn, er gift og bor i Hole kommune på Ringerike.

 

Anne Marit

Mitt aller første barn fikk diagnosen cøliaki i en alder av to år. Det var inngangen til år med “egenstudier” i kosthold og ernæring for min del. Jeg opplevde at ernæringrådene med erstatningsmåltider for mennesker med glutenallergi ikke holdt mål. Jeg måtte gå grundigere til verks. Da jeg selv opplevde å måtte kreftopereres i 2007 med påfølgende fatigueplager, hormonforstyrrelser, stoffskifteforstyrrelser og en lang liste med andre diffuse symptomer – så fikk jeg ny fokus på kosthold og mental trening.  Jeg aksepterte aldri en syk kropp – det var aldri et tema. Jeg skulle bli frisk og funksjonell igjen. Jeg var innom ulike kostholdsretninger før jeg ble ledet inn på tradisjonskost. Endelig følte jeg at jeg var “kommet hjem”. Alle brikkene falt på plass og jeg har aldri vurdert å se meg tilbake. En kropp i ubalanse trenger tid for å omstille seg. For min del har reisen bestått av mye  tradisjonsmat i hverdagen, adaptogener og mental trening. Kropp og sinn går hånd i hånd. Bloggen min “senseoflife” har vært min kanal for å formidle alt jeg har lært og erfart i håp om at andre vil velge samme vei som meg – den tradisjonelle vei – med næringsrik mat laget fra bunnen av med rene ekte råvarer. I det daglige er jeg mamma til tre små, jeg jobber som markedssjef i IT-bransjen og går toppturer vinter som sommer. Å sjonglere disse tre tingene uten problemer ville vær helt utenkelig for bare ett år tilbake.

 

Marianne

Marianne driver Duggurd sammen med et par andre driftige damer på Øverland Gård. Hun har alltid vært “matnerd” og interessert i sammenhengen mellom kosthold, helse og miljø. Bor med familien (mann, 2 barn, hund, foreldre, bror og barn!) i Bærum. Les mer om Duggurd på duggurd.no