Produkt nr 2 i rekken av Naturkildens produkter – naturlig deodorant!

Her kommer et lite innlegg om produkt nr 2 i rekken av Naturkildens produkter – nemlig den giftfri deodoranten!
IMG_20131014_141056
Mattilsynet kom nettopp ut med en oppfordring om å redusere bruken av deodoranter som inneholder aluminium, dette kan du lese i en artikkel VG nylig publiserte. Antiperspiranter viser seg å være den største kilden til den aluminiumen vi får i oss gjennom kosmetikk, sier seksjonssjef Merethe Steen i Mattilsynet. 

Naturkildens variant er en smøremyk deodorant som man fordeler på fingertuppene og påfører der man vanligvis bruker deodorant – i armhulene, evt under/mellom tærne. La den gjerne trekke inn noen minutter før man kler på seg, og husk – man trenger kun et tynt, jevnt lag. Fordelen med å bruke fingrene til å smøre inn, er alt man har bedre kontroll over hvor jevnt resultatet blir og at man virkelig får gnidd produktet inn i huden. Bare husk rene fingre før du forsyner deg av glasset!
Konsistensen kan man uten problem justere selv, synes man den er for hard og vanskelig å smøre ut – er det bare å sette den litt varmere, så mykner den. Og i motsatt tilfelle, er den plutselig blitt for tyntflytende – er det bare å sette den kaldere, evt i kjøleskap. Da blir den helt fast i konsistensen. Bruker man den sjelden er det også lurt å oppbevare den i kjøleskap, for å forlenge holdbarheten.
Hvis du nylig har kuttet ut kjemikalieholdige deodoranter kan det hende at huden din trenger litt tid til å venne seg til produktet – du kan til og med reagere med litt forverret lukt en periode. En slags avgiftningseffekt. Men isåfall: hold ut, dette er virkelig en effektiv deodorant – med en nøye sammensatt blanding som sammen gir en optimal deodoranteffekt og samtidig er skånsom og pleier huden. Denne overgangsperioden kan ta noen uker, men det er ikke sikkert du merker noe i det hele tatt. De fleste jeg får tilbakemeldinger fra kan fortelle at den fungerer effektivt og uten problem fra første påføring.
Derifra må man bare prøve seg frem mtp hvor mange ganger man trenger å påføre daglig, vi er alle så forskjellige! For min del holder det å påføre kun om morgenen, mens andre kan oppleve at man trenger flere påføringer i løpet av dagen. Her er jo kvinner og menn forskjellige også. Det er ikke nødvendig å vaske seg før hver nye påføring, med mindre man har vært på trening eller svettet mye.
Hovedingrediensen i dette produktet er økologisk, kaldpresset kokosolje. Oljen vil i seg selv ha en deodoranteffekt på grunn av laurinsyren. Mange bruker kun kokosolje som deodorant og synes det fungerer ypperlig. Kokosolje vil i tillegg til å virke som deodorant tilføre næring og gunstig fett via huden.
coconut_oil_280_280
Vi har i tillegg tilsatt aluminiumsfritt økologisk bakepulver – som i deg selv har en lukthemmende effekt og fungerer utmerket som ingrediens i
deodorant. MEN mange opplever å reagere på hjemmelagde deodoranter med for stor andel bakepulver i – det kan svi, irritere og gjøre huden rød/sår. Derfor har vi erstattet deler av mengden bakepulver med mer hudvennlig Økologisk Arrowrootpulver (som vanligvis brukses som naturlig tykningsmiddel) – som har lignende effekt som bakepulver i tillegg til å absorbere noe av svetten. Leirepulveret er også tilsatt for å absorbere fukt og produktet vil fungere noe mer som en antipersperant. Leirepulver er også mineralrikt og skal visstnok ha en detoxeffekt – noe som passer bra om man nylig har kuttet ut kjemikalieholdige produkter.
185-e1341894389527-660x492
Vi har tilsatt passende mengde økologisk bivoks som virker mykgjørende, har en antibakteriell effekt og virker som en beskyttende barriere på huden. Til slutt – en blanding økologiske eteriske oljer fremfor syntetisk parfyme eller kunstig dufttilsetning. En passende blanding av Tea Tree (som virker antiseptisk), Sitrongress (som virker lukthemmende) og Bergamot (som virker avkjølende).
Dette produktet i tillegg til hudkremen finner du hos duggurd.no pluss naturligliv.no og dukker opp i flere nettbutikker etter hvert!
naturkilden

 

Comments

 1. wow wow, dette gleder jeg meg til å prøve. Og jeg skal definitivt bestille hudpleieproduktene på Naturlig liv. Også skal jeg fortelle maaaaange andre om dette! Perfekt, akuratt det vi trenger her til lands.

  Hilsen Myrgana

 2. Hei!

  Litt off-topic dette, men har dere tips til alkoholholdige drikker uten for mye kjemikalier og skadelige substanser, som går greit inn i tradisjonskostholdet?

 3. Elena katarina says:

  Har lagat og brukt egen deo senaste året frå det jg blev gravid, fungerar utmerket! Exen ville ha en egen till og med og familjen min ventar på att det ska lagas mere. Tenker prøva med mer bivox før at få en fastare konsistens og hella det opp i tomme stick deo behållare før enklare applicering.

 4. Oleiv Lene Åstasund Iversen says:

  Heretter skal jeg kun bruke denne. Jeg har en travel lærerjobb, tre små barn og det er full rulle hele tide. Men om jeg lukter svett når dagen er over…? Nei, for denne deododranten fungerer akkurat slik jeg vil :) Holder i hvertfall i to hele dager! Mannen har også oppdagen den og er knallfornøyd han også! (men jeg tror han må få sin egen, for store herrefingre tar så mye fra boksen… ;) )

Speak Your Mind

*