Saftige glutenfri brownies med søtpotet

Søtpotet er et fint alternativ til potet. Man kan lage nydelig suppe av denne søtpoteten – og tror du jaggu ikke man kan lage kake av den også! Mange muligheter her altså. Hvis du tar deg tid til å lage denne browniekaken kan jeg love deg at du hadde aldri gjettet at det var søtpotet i den.

De fleste butikkjøpte kaker og oppskrifter inneholder mel med sitt gluteninnhold og antinæringsstoffer. Lager man kake med melerstatninger kan man ofte oppleve at kaken blir tørr… i denne oppskriften gjør søtpoteten at resultaten blir – og holder seg saftig!

Du trenger :

6 dl finraspet søtpotet

2 egg

0.6 dl klarnet smør/ghee (smeltet)

0.6 dl kokosolje (smeltet)

0.7 dl lønnesirup

1 ss kokosblomstsukker (evt litt mer lønnesirup)

Frø fra 1 vaniljestang

1 dl kakao

1 ts bakepulver

3 ss kokosmel

1 neve rosiner

 

Bland først søtpotet, egg, lønnesirup, ghee, kokosolje og vanilje.

IMG_20150118_115136

Deretter med de tørre ingrediensene og rosiner.

IMG_20150118_120213

Hell over i passende langpanne, smør formen godt med kokosolje eller klarnet smør. Stek på 185 grader i 30 minutt (i forvarmet ovn), midt i ovnen.

IMG_20150118_121401

La avkjøle på kjøkkenbenken til den er kald, videre i kjøleskap minst en par timer (gjerne natten over!) så den får “satt” seg skikkelig. Begynner du å skjære i den før den har fått avkjøle seg skikkelig vil konsistensen være for våt og klissete. Ta deg tid til å vente!

IMG_20150120_154646

 

Dette er mektige stykker som passer godt med en kopp kaffe, noen friske bær attåt kanskje? Vaniljekrem? Eller et dryss kakao. Ellers kan man justere oppskriften som man måtte ønske – tilsette hakkede nøtter, revet appelsinskall. Bytte ut ghee med kun kokosolje om man vil det – mer eller mindre søtning.

Denne kan man med god samvittighet nyte en og annen kveld til hverdags også, den er melke – og glutenfri pluss fri for raffinert sukker. Håper den faller i smak!

 

Kraftklem fra Vibeke

Comments

  1. Så spennende oppskrift! Gleder meg veldig til å prøve:)

Speak Your Mind

*